Skriver.jpg

oden

Välkomna till Bergsundsskolans tredjeklassare på våning tre.

Vi som jobbar här, Vanja, Bettan och Lucas, strävar liksom alla andra på skolan mot att eleverna ska nå så långt de kan i sin utveckling mot de mål som finns i läroplanen men också socialt och känslomässigt.

Fröken Vanja gillar, förutom att vara i klassen och undervisa, att pyssla, måla och plocka svamp. Hon har haft nästan alla husdjur som man kan tänka sig, inklusive en tupp och en syrsa.

Handbollsnörden Bettan, vår lilla husspindel, har koll på ALLT på hela skolan. I egenskap av att vara bollsportsmamma är hon också toppen på att kontrollera vrickade fötter, stukade fingrar och på att ta hand om sår, bulor och näsblod.

Lekfulla Lucas är en hejare på kortspel, bollspel, lekar och schack. Smyger man sig på honom när han har lurarna i öronen är man nästan garanterad att få se och höra honom dansa och sjunga.

Tillsammans med klassen delar vi många skratt, intressanta diskussioner och allvarliga samtal, samtidigt som vi med spänning följer och stöttar dem på deras egna resor genom lågstadiets sista läsår.

Den språkliga medvetandeträningen genomsyrar hela vår verksamhet: